Πρώτο επιστημονικό ναυτιλιακό συνέδριο

Print
 

24 Oct 2004 

Πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό το 1ο Επιστημονικό Ναυτιλιακό Συνέδριο, που οργάνωσε το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Frederick Institute of Technology στις 22 και 23 Οκτωβρίου, 2004. Το συνέδριο παρακολούθησαν ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι πλοιοκτητών και ναυτιλιακών γραφείων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, λειτουργοί της Αρχής Λιμένων και νομικοί.

Στο συνέδριο έγιναν εισηγήσεις από ακαδημαϊκούς Πανεπιστημίων της Ελλάδας, της Ουαλίας , της Κύπρου και της Αγγλίας και από μέλη του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και παρουσιάσεις α πό καθηγητές, νομικούς και λειτουργούς της Αρχής Λιμένων και της Εμπορικής Ναυτιλίας(1).

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Χάρης Θράσου ο οποίος τόνισε τη σημασία της Ανώτερης Εκπαίδευσης στον τομέα της Ναυτιλίας και εξήρε τη συμβολή του Frederick Institute of Technology στην προσπάθεια για επιμόρφωση και ενημέρωση σε θέματα που απασχολούν τη Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

Το συνέδριο προσφώνησε ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Frederick Institute of Technology Δρ. Αντώνης Παπαϊωάννου ο οποίος καλωσόρισε τους συνέδρους και αναφέρθηκε στην ίδρυση από το Frederick Institute of Technology στη Λεμεσό, ως εκπαιδευτική αναγκαιότητα, του Κλάδου Ναυτιλιακών Σπουδών.

Επίσης προσφώνησε το συνέδριο ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Δρουσιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να προωθηθεί η ναυτιλιακή βιομηχανία και έκαμε εύφημη μνεία της πρωτοβουλίας του Frederick Institute of Technology να ιδρύσει Κλάδο Ναυτιλιακών Σπουδών στη Λεμεσό η οποία αποτελεί το κέντρο της ναυτιλιακής δραστηριότητας στην Κύπρο και τη σημασία της στην ευρύτερη περιοχή ιδιαίτερα με την εισδοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Frederick Institute of Technology ιδρύθηκε το 1999 και προσφέρει προγράμματα που οδηγούν στην απόκτηση Διπλώματος (διετής φοίτηση) και Πτυχίου ΒΑ (τετραετής φοίτηση). Το πρόγραμμα είναι το μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο και προσφέρει στους φοιτητές του τη γνώση που απαιτείται από το ναυτιλιακό περιβάλλον και τη διοίκηση επιχειρήσεων για επιτυχή σταδιοδρομία.

(1) Κύριοι Ομιλητές κ. Νικόλας Χαραλάμπους (ΙΜΟ), Δρ Χαρίλαος Ψαράφτης Εθνικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δρ Θανάσης Γιαννάκης Καθηγητής ΚΕΣΕΝ, Δρ ʼλεκ Κουτρουμπής Πανεπιστήμιο Greenwich, Kαθηγητής Αλέξανδρος Γουλιέλμος Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Καθηγητής Tony Lane Πανεπιστήμιο Cardiff, Δρ. Ιλιάνα Χριστοδούλου – Βαρότση Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ. Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ανώτερος Επιθεωρητής Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας.

Saturday the 17th.

@2020 Frederick Institute of Technology | Privacy Policy