ΠΡΟΦΙΛ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Διάρκεια2 χρόνια (Πλήρης Φοίτηση)
Δίδακτρα
€5700 ανά έτος
ΓλώσσαΕλληνική
ΠανεπιστημιούποληΛευκωσία
Γενικός σκοπός του Προγράμματος Σπουδών Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων: Α. Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Κτιρίων, Β. Μεταλλικών Κατασκευών, (2 χρόνια φοίτηση) είναι να καταρτίσει επαγγελματικά τους φοιτητές ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς εργασίας στους τομείς του τεχνικού μηχανολογικών εγκαταστάσεων με δύο ειδικότητες: A. Την ειδικότητα του Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Κτιρίων, όπου οι φοιτητές εξειδικεύονται σε διάφορους τομείς που αφορούν τις εγκαταστάσεις που πραγματοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα, όπως ψυκτικά, θερμάνσεις, υδραυλικά, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανυψωτικά και ανελκυστήρες, και Β. Την ειδικότητα του Τεχνικού Μεταλλικών Κατασκευών, που θα βοηθήσει τους φοιτητές να εξοικειωθούν προοδευτικά με τις τεχνικές κατασκευής, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό επεξεργασίας μετάλλων, όπως κοπή μετάλλων, συγκολλήσεις, τόρνο και φρέζα, και εγκατάστασης μεταλλικών στοιχείων που αφορά συναρμολόγηση εξαρτημάτων, μεταλλικών δομικών στοιχείων και αγωγών φυσικού αερίου που εφαρμόζονται στις μονάδες παραγωγής-επεξεργασίας και στα δίκτυα διακίνησης του φυσικού αερίου.
Οι πιο πάνω στόχοι θα επιτευχθούν οικοδομώντας το απαραίτητο επιστημονικό και πρακτικό υπόβαθρο, γεφυρώνοντας τη θεωρία με την πράξη, ώστε να μπορούν να εκτελούν με επάρκεια τα καθήκοντα και να αναλάβουν τις ευθύνες Α. του τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Κτιρίων και Β. του Τεχνικού Μεταλλικών Κατασκευών, αλλά και να μπορούν, αν θέλουν, να συνεχίσουν τις σπουδές τους για απόκτηση ανώτερων προσόντων.
Το Πρόγραμμα είναι αξιολογημένο και πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης.
Το Πρόγραμμα Σπουδών Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων με Κατεύθυνση Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Κτιρίων παρέχει στους/στις φοιτητές/φοιτήτριες τα εξής μαθησιακά αποτελέσματα:
α.1. Να εργάζονται στον κτηριακό ή βιομηχανικό τομέα στην ειδικότητα του τεχνικού κτιριακών μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
α.2. Να εξοικειωθούν με βασικές έννοιες φυσικής και χημείας με έμφαση στη θερμοδυναμική, ρευστομηχανική και καύση. Για πιο συγκεκριμένη εφαρμογή, θα αναλυθεί η χημική σύσταση, η καύση, οι ιδιότητες και η ρευστομηχανική συμπεριφορά του φυσικού αερίου σε δίκτυα μεταφοράς και αποθήκευσης.
α.3. Να αποκτήσουν τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες για τη διενέργεια μηχανολογικών εγκαταστάσεων στον κτιριακό και βιομηχανικό τομέα.
α.4. Να εφαρμόζουν τις δεξιότητες που αποκτούν (οργανωτικές, διοικητικές, τεχνικές) για την εκτέλεση και συντήρηση μηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπως υδραυλικές, θερμοϋδραυλικές, ψυκτικές εφαρμογές, εγκαταστάσεις ΑΠΕ, που περιλαμβάνουν λέβητες και καυστήρες βιομάζας, ηλιακά θερμικά συστήματα, γεωθερμικά συστήματα και αντλίες θερμότητας, και ανυψωτικά μηχανήματα, σε κτιριακές και βιομηχανικές εφαρμογές.
α.5. Να χρησιμοποιούν βασικές γνώσεις ανάγνωσης και κατανόησης μηχανολογικών σχεδίων σχετικών με την κατασκευή και τη εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού.
α.6. Να χρησιμοποιούν βασικές γνώσεις των μαθηματικών για την επίλυση απλών τεχνικών προβλημάτων μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
α.7. Να χρησιμοποιούν βασικές γνώσεις των υπολογιστών για την επίλυση απλών τεχνικών προβλημάτων μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
α.8. Να χρησιμοποιούν βασικές γνώσεις των μεθόδων μηχανολογικών μετρήσεων για την επίλυση απλών τεχνικών προβλημάτων μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
α.9. Να χρησιμοποιούν βασικές γνώσεις μηχανουργικών κατεργασιών των υλικών για την επίλυση απλών τεχνικών προβλημάτων μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
α.10. Να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τη νομοθεσία που διέπει την ασφάλεια και υγιεινή εργασίας, την λειτουργία των εργοταξίων και των εφαρμοζόμενων τεχνικών των μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
α.11. Να χειρίζονται αποτελεσματικά τον μηχανολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για την προετοιμασία και εγκατάσταση των μονάδων, των εξαρτημάτων και των σωλήνων των υδραυλικών, θερμοϋδραυλικών και ψυκτικών εγκαταστάσεων, καθώς και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ανυψωτικού εξοπλισμού.
α.12. Να αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες για την εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών οργάνωσης και λειτουργίας εργοταξίων μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
α.13. Να γνωρίζουν τις βασικές αρχές της ηλεκτροτεχνίας, και να κάνουν στοιχειώδεις υπολογισμούς ηλεκτρικών μεγεθών σε κυκλώματα που σχετίζονται μα το εργασιακό περιβάλλον του τεχνικού μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
α.14. Να αναγνωρίζουν τα κύρια ηλεκτρολογικά εξαρτήματα, και να κάνουν στοιχειώδεις ηλεκτρικές μετρήσεις σε κυκλώματα που σχετίζονται μα το εργασιακό περιβάλλον του τεχνικού μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
α.15. Να εφαρμόζουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των ηλεκτρικών συσκευών / κυκλωμάτων που σχετίζονται μα το εργασιακό περιβάλλον του τεχνικού μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
α.16. Να εφαρμόζουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από ηλεκτροπληξία.
α.17. Να είναι σε θέση να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα για απόκτηση ανώτερων προσόντων.
Το Πρόγραμμα Σπουδών Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων με Κατεύθυνση Μεταλλικών Κατασκευών παρέχει στους/στις φοιτητές/φοιτήτριες τα εξής μαθησιακά αποτελέσματα:
β.1. Να εξοικειωθούν με το φυσικό περιβάλλον του κατασκευαστή, συγκολλητή, μηχανουργού και του εγκαταστάτη που εργάζεται σε διαμορφωμένο χώρο συγκολλήσεων, μηχανουργείου ή σε εργοτάξιο.
β.2. Να εξοικειωθούν με βασικές έννοιες φυσικής και χημείας με έμφαση στη θερμοδυναμική, ρευστομηχανική και καύση. Για πιο συγκεκριμένη εφαρμογή, θα αναλυθεί η χημική σύσταση, η καύση, οι ιδιότητες και η ρευστομηχανική συμπεριφορά του φυσικού αερίου σε δίκτυα μεταφοράς και αποθήκευσης.
β.3. Να αποκτήσουν τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες για τη διενέργεια συγκολλήσεων, επεξεργασίας και συναρμολογήσεων εξαρτημάτων διαφόρων τεχνικών εφαρμόζοντας τις ευρέως χρησιμοποιούμενες τεχνικές συγκόλλησης και μεθοδολογίες επεξεργασίας και σύνδεσης-αποσύνδεσης εξαρτημάτων.
β.4. Να εφαρμόζουν τις δεξιότητες που αποκτούν (οργανωτικές, διοικητικές, τεχνικές) για την εκτέλεση έργων συγκολλήσεων και επεξεργασία, εφαρμογή, συναρμολόγηση και συντήρηση μεταλλικών στοιχείων.
β.5. Να χρησιμοποιούν βασικές γνώσεις ανάγνωσης και κατανόησης μηχανολογικών σχεδίων σχετικών με την κατασκευή και τη εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού.
β.6. Να χρησιμοποιούν βασικές γνώσεις των μαθηματικών για την επίλυση απλών τεχνικών προβλημάτων των συγκολλητών κατασκευών και την επεξεργασία, εφαρμογή, συναρμολόγηση και συντήρηση μεταλλικών στοιχείων.
β.7. Να χρησιμοποιούν βασικές γνώσεις των υπολογιστών για την επίλυση απλών τεχνικών προβλημάτων του Τεχνικού Μεταλλικών Κατασκευών.
β.8. Να χρησιμοποιούν βασικές γνώσεις των μεθόδων μηχανολογικών μετρήσεων για την επίλυση απλών τεχνικών προβλημάτων του Τεχνικού Μεταλλικών Κατασκευών.
β.9. Να χρησιμοποιούν βασικές γνώσεις μηχανουργικών κατεργασιών των υλικών για την επίλυση απλών τεχνικών προβλημάτων του Τεχνικού Μεταλλικών Κατασκευών.
β.10. Να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τη νομοθεσία που διέπει την ασφάλεια και υγιεινή εργασίας, την λειτουργία των εργοταξίων και των εφαρμοζόμενων τεχνικών του Τεχνικού Μεταλλικών Κατασκευών.
β.11. Να χειρίζονται αποτελεσματικά τον εξοπλισμό συγκολλήσεων, τις εργαλειομηχανές και το μηχανολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για την προετοιμασία των προς συγκόλληση, επεξεργασία και συναρμολόγηση εξαρτημάτων και στοιχείων.
β.12. Να αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες για την εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών οργάνωσης και λειτουργίας μηχανουργείων συγκολλήσεων και εξοπλισμού επεξεργασίας μεταλλικών στοιχείων και εργοταξίων εγκατάστασης τους.
β.13. Να γνωρίζουν τις βασικές αρχές της ηλεκτροτεχνίας, και να κάνουν στοιχειώδεις υπολογισμούς ηλεκτρικών μεγεθών σε κυκλώματα που σχετίζονται μα το εργασιακό περιβάλλον του Τεχνικού Μεταλλικών Κατασκευών.
β.14. Να αναγνωρίζουν τα κύρια ηλεκτρολογικά εξαρτήματα, και να κάνουν στοιχειώδεις ηλεκτρικές μετρήσεις σε κυκλώματα που σχετίζονται με το εργασιακό περιβάλλον του Τεχνικού Μεταλλικών Κατασκευών.
β.15. Να εφαρμόζουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των ηλεκτρικών συσκευών/κυκλωμάτων που σχετίζονται μα το εργασιακό περιβάλλον του Τεχνικού Μεταλλικών Κατασκευών.
β.16. Να εφαρμόζουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από ηλεκτροπληξία.
β.17. Να είναι σε θέση να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα για απόκτηση ανώτερων προσόντων.
Ο/Η κάτοχο του Διπλώματος Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων μπορεί να:
• Να ιδρύσει δική του εταιρία ως ελεύθερος επαγγελματίας με δραστηριοποίηση στον τομέα των μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
• Να εργαστεί ως τεχνικός σε εγκαταστάσεις μηχανολογικων υπηρεσιώνσε κτίρια.
• Να εργαστεί ως τεχνικός και συντηρητής μηχανολογικών μονάδων σε ξενοδοχειακές, εμπορικές και βιομηχανικές μονάδες.
• Να εργαστεί στη βιομηχανία εγκατάστασης υδραυλικών, ψυκτικών, θερμάνσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ανυψωτικού εξοπλισμού (Κατεύθυνση Α. Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Κτιρίων).
• Να εργαστεί ως κατασκευαστής – εγκαταστάτης και συγκολλητής μεταλλικών στοιχείων σε κτίρια, αγωγούς μεταφοράς καυσίμων και σε άλλες μεταλλικές κατασκευές (Κατεύθυνση Β. Τεχνικός Μεταλλικών Κατασκευών).
• Να εργαστεί σε τεχνικές υπηρεσίες στον δημόσιο τομέα.
• Να εργαστεί ως τεχνικός σε ημικρατικούς οργανισμούς.
• Να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Frederick για απόκτηση πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού.
• Να συνεχίσει τις σπουδές του σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού σε συναφή προγράμματα σπουδών.
Για την απόκτηση του διπλώματος Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων απαιτείται η συμπλήρωση τουλάχιστον 120 Ευρωπαϊκών Πιστωτικών Μονάδων (ECTS), όπως πιο κάτω:
Υποχρεωτικά Μαθήματα 52 ECTS
Μαθήματα Επιλογής Ειδικότητας 54 ECTS
Μαθήματα Ελεύθερης Επιλογής 5 ECTS
Πρακτική Άσκηση 9 ECTS
Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων: Α. Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Κτιρίων
Κατηγορία Μαθημάτων
ECTS
Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει επιτυχώς 52 ECTS, από την ακόλουθη λίστα μαθημάτων:
No. | Κωδικός | Όνομα | ECTS | Ώρες / Εβδ. |
---|---|---|---|---|
1 | TEM101 | ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ | 5 | 3+1 |
2 | TEM102 | ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Φ.Α., ΡΕΥΣΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ) | 5 | 3 |
3 | TEM103 | ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ | 5 | 3 |
4 | TEM104 | ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ | 5 | 0+4 |
5 | TEM105 | ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑΣ | 5 | 2+1 |
6 | TEM111 | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | 2 | 2+2 |
7 | TEM112 | ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ι | 6 | 3+2 |
8 | TEM113 | ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ Η/Υ | 2 | 0+2 |
9 | TEM114 | ΨΥΚΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ι | 6 | 3+2 |
10 | TEM115 | ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ | 5 | 1+3 |
11 | TEM201 | ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ | 3 | 3 |
12 | TEM211 | ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | 3 | 3 |
Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει επιτυχώς 9 ECTS, από την ακόλουθη λίστα μαθημάτων:
No. | Κωδικός | Όνομα | ECTS | Ώρες / Εβδ. |
---|---|---|---|---|
1 | TEM116 | ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ | 9 | 0 |
Total
120
Εξάμηνα
ECTS
No. | Κωδικός | Όνομα | ECTS |
---|---|---|---|
1 | TEM101 | ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ | 5 |
2 | TEM102 | ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Φ.Α., ΡΕΥΣΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ) | 5 |
3 | TEM103 | ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ | 5 |
4 | TEM104 | ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ | 5 |
5 | TEM105 | ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑΣ | 5 |
6 | Μάθημα Ελεύθερης Επιλογής | 5 | |
ΣΥΝΟΛΟ | 30 |
No. | Κωδικός | Όνομα | ECTS |
---|---|---|---|
1 | TEM111 | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | 2 |
2 | TEM112 | ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ι | 6 |
3 | TEM113 | ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ Η/Υ | 2 |
4 | TEM114 | ΨΥΚΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ι | 6 |
5 | TEM115 | ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ | 5 |
6 | TEM116 | ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ | 9 |
ΣΥΝΟΛΟ | 30 |
No. | Κωδικός | Όνομα | ECTS |
---|---|---|---|
1 | EGK202 | ΑΝΥΨΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ | 9 |
2 | EGK203 | ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ | 9 |
3 | EGK204 | ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΕ Ι | 9 |
4 | TEM201 | ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ | 3 |
ΣΥΝΟΛΟ | 30 |
Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων: Β. Μεταλλικών Κατασκευών
Κατηγορία Μαθημάτων
ECTS
Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει επιτυχώς 52 ECTS, από την ακόλουθη λίστα μαθημάτων:
No. | Κωδικός | Όνομα | ECTS | Ώρες / Εβδ. |
---|---|---|---|---|
1 | TEM101 | ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ | 5 | 3+1 |
2 | TEM102 | ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Φ.Α., ΡΕΥΣΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ) | 5 | 3 |
3 | TEM103 | ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ | 5 | 3 |
4 | TEM104 | ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ | 5 | 0+4 |
5 | TEM105 | ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑΣ | 5 | 2+1 |
6 | TEM111 | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | 2 | 2+2 |
7 | TEM112 | ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ι | 6 | 3+2 |
8 | TEM113 | ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ Η/Υ | 2 | 0+2 |
9 | TEM114 | ΨΥΚΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ι | 6 | 3+2 |
10 | TEM115 | ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ | 5 | 1+3 |
11 | TEM201 | ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ | 3 | 3 |
12 | TEM211 | ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | 3 | 3 |
Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει επιτυχώς 9 ECTS, από την ακόλουθη λίστα μαθημάτων:
No. | Κωδικός | Όνομα | ECTS | Ώρες / Εβδ. |
---|---|---|---|---|
1 | TEM116 | ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ | 9 | 0 |
Total
120
Εξάμηνα
ECTS
No. | Κωδικός | Όνομα | ECTS |
---|---|---|---|
1 | TEM101 | ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ | 5 |
2 | TEM102 | ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Φ.Α., ΡΕΥΣΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ) | 5 |
3 | TEM103 | ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ | 5 |
4 | TEM104 | ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ | 5 |
5 | TEM105 | ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑΣ | 5 |
6 | Μάθημα Ελεύθερης Επιλογής | 5 | |
ΣΥΝΟΛΟ | 30 |
No. | Κωδικός | Όνομα | ECTS |
---|---|---|---|
1 | TEM111 | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | 2 |
2 | TEM112 | ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ι | 6 |
3 | TEM113 | ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ Η/Υ | 2 |
4 | TEM114 | ΨΥΚΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ι | 6 |
5 | TEM115 | ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ | 5 |
6 | TEM116 | ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ | 9 |
ΣΥΝΟΛΟ | 30 |
No. | Κωδικός | Όνομα | ECTS |
---|---|---|---|
1 | SYG202 | ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΥΛΙΚΟΥ (ΤΟΡΝΟΣ - ΦΡΕΖΑ) | 9 |
2 | SYG203 | ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΜΑ (ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ Ι) | 9 |
3 | SYG204 | ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΔΟΚΙΜΙΩΝ ΜΜΑ | 9 |
4 | TEM201 | ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ | 3 |
ΣΥΝΟΛΟ | 30 |
