3ο Οικολογικό Φεστιβάλ

Print

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2011, διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Λακατάμειας και τα Οικολογικά Σχολεία Λακατάμειας, Ανθούπολης, Καπέδων και Φαρμακά, το 3ο Οικολογικό Φεστιβάλ Λακατάμειας στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και φέτος το Πανεπιστήμιο Frederick και το Frederick Institute of Technology με την εκστρατεία “I am a t- shirt bag”. Φοιτητές του Τμήματος Fashion Design του Frederick Institute of Technology, καθώς και εθελοντές του Πανεπιστημίου, μετέτρεπαν παλιά μπλουζάκια σε τσάντες πολλαπλής χρήσης. Με την εκστρατεία αυτή, το Πανεπιστήμιο ενθαρρύνει τη μείωση της κατανάλωσης και την ενίσχυση της ιδέας της επαναχρησιμοποίησης προϊόντων. Με την επαναχρησιμοποίηση παλιών μπλουζών και τη μετατροπή τους σε τσάντες πολλαπλής χρήσης, αποφεύγεται η αγορά καινούργιων τσαντών και κατά συνέπεια, δε γίνεται σπατάλη ενέργειας για την παραγωγή και τη μεταφορά τους. Επιπλέον, δε γίνεται χρήση πρώτων υλών, γίνεται εξοικονόμηση χρημάτων, ενώ μειώνεται η κατανάλωση πλαστικών ή χάρτινων σακούλων. Παράλληλα, αξιοποιούνται τα παλιά μας μπλουζάκια τα οποία πιθανότατα να κατέληγαν σε κάδους απορριμμάτων και τελικά στις χωματερές.

Η εκδήλωση είχε για άλλη μια χρονιά μεγάλη επιτυχία, αφού μικροί και μεγάλοι έφεραν τα παλιά τους μπλουζάκια τα οποία μετατράπηκαν σε εύχρηστες τσάντες για καθημερινή χρήση. Επιπλέον, φοιτήτριες του Τμήματος Αισθητικής του Frederick Institute of Technology έκαναν ζωγραφική προσώπου (face painting) στα μικρά παιδιά.

Στην εκδήλωση υπήρχε και ενημερωτικό υλικό για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη». Το Μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα επιδιώκει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τόπου ως προς τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης. Αποτελεί το πρώτο στο είδος του Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα που προσφέρεται στην Κύπρο και συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη και την έρευνα.

{ppgallery}eco3{/ppgallery}

Monday the 22nd.

@2023 Frederick Institute of Technology | Privacy Policy