“Παγκοσμιοποίηση Σύγχρονες Τεχνολογίες Επικοινωνία”

Print
 

11 Nov 2003

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Παγκοσμιοποίηση Σύγχρονες Τεχνολογίες Επικοινωνία» που συνδιοργάνωσαν το Frederick Institute of Technology και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου. Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων κ. Κίκης Καζαμίας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την σημασία που έχει η μετατροπή της Κύπρου σε κόμβο σημείο παροχής υπηρεσιών. Ο κ. Καζαμίας σημείωσε επίσης ότι η ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν διαλύσει τα τεχνολογικά σύνορα στην παροχή υπηρεσιών. Ετσι όλες οι πληροφορίες μεταδίδονται ως δεδομένα από ενιαία τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.Τα δίκτυα , αυτά υπογράμμισε έχουν κάνει πραγματικότητα το ηλεκτρονικό επιχειρείν, τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, την τηλεϊατρική, την τηλεργασία, την τηλεεκπαίδευση, τη διαδραστική ψυχαγωγία και πολλά.

Στην ημερίδα αναλύθηκε το φαινόμενο της Παγκοσμιοποίησης, οι αιτίες του , τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, τα αποτελέσματα και αλλαγές που επιφέρει στην οικονομική βάση της κοινωνίας, τον τρόπο παραγωγής καθώς και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο της σύγχρονης τεχνολογίας και στη σημασία της επικοινωνίας. Εισαγωγική τοποθέτηση κατέθεσε ο Κωστάκης. Κωνσταντίνου Επίκουρος Καθηγητής στο FIT, ενώ εισηγήσεις που κάλυψαν συγκεκριμένες πτυχές του θέματος και το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης κατέθεσαν οι Παύλος Τζερμιάς Ακαδημαϊκός , Ιστορικός, Κωνσταντίνος Αλυσανδράκης Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Αστροφυσικής, Ιωάννης Μεταξάς Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Πολιτικής Επικοινωνίας, Νίκος Κοτζιάς, Εμπειρογνώμων στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, Ερευνητής, Συγγραφέας και ο Σωτήρης Θεοχαρίδης Επίκουρος Καθηγητής στο FIT. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Διευθυντής της ΑΤΗΚ κ. Νίκος Τιμοθέου και ο Διευθυντής του FIT κ. Μιχάλης Φρειδερίκου.

Saturday the 2nd.

@2021 Frederick Institute of Technology | Privacy Policy