ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Τοποθέτηση Φοιτητών και αποφοίτων για Πρακτική άσκηση

Print

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ:

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης ERASMUS+ Traineeship έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές του FrederickInstituteofTechnology.

Οι φοιτητές δικαιούνται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και από το πρώτο έτος σπουδών τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (1 έως 3 μήνες), ενώ όσοι βρίσκονται στο τελευταίο έτος φοίτησης τους μπορούν να υποβάλουν αίτηση,  ώστε να μπορέσουν να μεταβούν στο εξωτερικό μετά την αποφοίτηση τους μέσα σε μέγιστο διάστημα 12 μηνών. 

Αιτήσεις από φοιτητές που συμμετείχαν ήδη σε περιόδους τοποθέτησης θα λαμβάνονται υπόψη, αφού ικανοποιηθούν όσοι δεν έχουν μετακινηθεί με το πρόγραμμα πιο πριν.

Επιπλέον ο κάθε ενδιαφερόμενος/η θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι η συμμετοχή του / της σε προηγούμενη τοποθέτηση ή περίοδο σπουδών κάτω από το πρόγραμμα Erasmus θα αφαιρείται από τη μέγιστη διάρκεια τοποθέτησης που είναι 12 μήνες.

 ΈΝΑΡΞΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ:

Φοιτητές

Οι φοιτητές που επιθυμούν να μεταβούν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορούν να ξεκινήσουν την πρακτική τους άσκηση μετά από το τέλος των εξετάσεων του Ιουνίου 2015 και να την ολοκληρώσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Ελάχιστη διάρκεια πρακτικής άσκησης είναι ένας (1) μήνας.

Απόφοιτοι

Oι απόφοιτοι Ιανουαρίου 2015 (Απόφοιτοι Fall’14), μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση από τον Φεβρουάριο 2015 μέχρι 30 Ιουνίου 2015 το αργότερο. Ελάχιστη διάρκεια πρακτικής άσκησης είναι ένας (1) μήνας.

Οι απόφοιτοι Ιουνίου 2015 (Απόφοιτοι Spring’15), μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση από τον Σεπτέμβριο 2015 και να την ολοκληρώσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016. Ελάχιστη διάρκεια πρακτικής άσκησης είναι ένας (1) μήνας.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ:

Η τοποθέτηση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, σε εταιρείες, κέντρα κατάρτισης, ερευνητικά κέντρα , πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς εκτός από όργανα της Ε.Ε. ή πρεσβείες των χωρών του φοιτητή.

Σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία.

Αλλά και στις χώρες του ΕΟΧ: Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία καθώς και στις υπό ένταξη χώρες Τουρκία και FYROM

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Η κινητικότητα φοιτητών και αποφοίτων για πρακτική άσκηση έχει ως στόχο:

Να βοηθήσει τους φοιτητές και αποφοίτους να προσαρμοστούν στις προϋποθέσεις της αγοράς εργασίας σε όλες τις χώρες της Ε.Ε

Να τους δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουν συγκεκριμένες δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένων των γλωσσικών δεξιοτήτων, και να βελτιώσουν την κατανόησή τους όσον αφορά το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εν λόγω χώρας στο πλαίσιο της απόκτησης επαγγελματική εμπειρίας

Να συνεισφέρει στην ανάπτυξη μιας ομάδας μελλοντικών επαγγελματιών καλά εκπαιδευμένων με ανοικτό μυαλό και διεθνή εμπειρία.

ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ:

Από ιστοσελίδες όπου δημοσιεύονται θέσεις για τοποθετήσεις. Για παράδειγμα:  

Από ακαδημαϊκούς του FrederickInstituteofTechnology που έχουν ήδη κάποιους δεσμούς με εταιρείες.

Επικοινωνώντας με πανεπιστήμια, εταιρείες, κέντρα κατάρτισης, ερευνητικά κέντρα.

ΤΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ/ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕRASMUS+ FORTRAINEESHIP:

Ο κάθε φοιτητής/απόφοιτος που θα εγκριθεί για συμμετοχή, λαμβάνει υποτροφία από το πρόγραμμα Erasmus+, ανάλογη με το διάστημα και τη χώρα που θα πάει. Το πρόγραμμα καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα διαβίωσης και ταξιδιού.

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή, να στείλουν τη σχετική αίτηση ενδιαφέροντοςστο γραφείο Erasmus του FrederickInstituteofTechnology.

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται για πρακτική άσκηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του 2015, να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015,

Οι τελειόφοιτοι του ακαδημαϊκού έτους 2014/2015 που ενδιαφέρονται για πρακτική άσκηση να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη λειτουργό του προγράμματος, Mαριάννα Μιχαήλ, στα emails: ad.mm@fit.ac.cy , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">erasmus@fit.ac.cy ή στο τηλέφωνο 22431355 (ext. 43134).

Πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε επίσης να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.fit.ac.cy/mobility.

Outside Santa's House.jpgphoto 3.jpgphoto 2.jpgDSC04003aa.jpgphoto 4.jpgPA120092.JPGphoto 1.jpgBeFunky_null_02.jpg

 

 

Tuesday the 28th.

@2023 Frederick Institute of Technology | Privacy Policy