Εβδομάδα συλλογής παιχνιδιών και παραμυθιών για τα παιδιά του Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας της Κοφίνου

Print

Από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου (για Λεμεσό) και μέχρι την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου (για Λευκωσία) διοργανώνεται συλλογή παιχνιδιών και παραμυθιών για τα παιδιά του Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας της Κοφίνου. Η παραλαβή θα γίνεται στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου στη Λευκωσία και στον χώρο υποδοχής στη Λεμεσό, καθημερινά από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 7:30 μ.μ.

Όλα τα βιβλία και τα παιχνίδια θα δοθούν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στα 75 παιδιά που διαμένουν στο Κέντρο σε μια όμορφη εκδήλωση γεμάτη δραστηριότητες που θα διοργανωθεί από το Πανεπιστήμιο Frederick ειδικά γι’ αυτά τα παιδιά.

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα από τα δέκα ιδρυτικά μέλη του παγκόσμιου δικτύου πανεπιστημίων "UN TOGETHER" που δημιουργήθηκε για την προώθηση της εκστρατείας για την προαγωγή του σεβασμού και της αξιοπρέπειας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και των διακρίσεων και έχει δεσμευτεί να προάγει τους στόχους της εκστρατείας μέσω δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της Κυπριακής Κοινωνίας για το θέμα αυτό. Ήδη φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Frederick από το Τμήμα Νομικής και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής πρόσφατα επισκέφθηκαν το Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας που λειτουργεί στην Κοφίνου και ενημερώθηκαν σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου, τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, τις υπηρεσίες και τη στήριξη που παρέχεται στους διαμένοντες. Μετά από αυτή την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι στο Κέντρο αυτή τη στιγμή διαμένουν 75 παιδιά και έτσι αποφασίστηκε όπως διοργανωθεί ένα όμορφο απόγευμα γεμάτο δραστηριότητες και παιχνίδια ειδικά γι’ αυτά τα παιδιά λίγο πριν τις γιορτές. 

Φοιτητές και ακαδημαϊκοί του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick και του Προγράμματος Βρεφονηπιακής Εκπαίδευσης του Frederick Institute of Technology έχουν ετοιμάσει με μεγάλη αγάπη διασκεδαστικές δραστηριότητες. Τα παιδιά, τη συγκεκριμένη μέρα, θα παραλάβουν παιχνίδια και βιβλία, θα λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες και βιωματικά εργαστήρια, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αφήγηση παραμυθιού από τον γνωστό συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο και να γνωρίσουν την απόφοιτη του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick Mona Yakzan, μια από τις πιο διάσημες εικονογράφους στον Αραβικό κόσμο.

Μπορείτε όλοι να στηρίξετε την προσπάθεια του Πανεπιστημίου, και αυτές τις γιορτές το δικό σας βιβλίο, το δικό σας παιχνίδι μπορεί να προσφέρει ανακούφιση, αγάπη και χαρά σε αυτά τα παιδιά!

*Τα παραμύθια ή τα παιχνίδια μπορούν να είναι είτε καινούργια είτε χρησιμοποιημένα σε καλή όμως κατάσταση.

Saturday the 8th.

@2020 Frederick Institute of Technology | Privacy Policy