Ένα αλλιώτικο απόγευμα για τα παιδιά του Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας της Κοφίνου από το Frederick Institute of Technology και το Πανεπιστήμιο Frederick

Print

Ένα όμορφο απόγευμα γεμάτο διασκεδαστικές δραστηριότητες, βιωματικά εργαστήρια, παιχνίδια και δώρα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα 75 παιδιά του Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας της Κοφίνου και οι γονείς τους, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Κοφίνου.

Φοιτητές και ακαδημαϊκοί του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick και του Προγράμματος Βρεφονηπιακής Εκπαίδευσης του Frederick Institute of Technology είχαν ετοιμάσει με μεγάλη αγάπη πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Δραστηριότητες ρομποτικής, δημιουργία κατασκευών, ζωγραφική, χορός και μουσική ήταν μόνο λίγα από τα συστατικά αυτού του όμορφου απογεύματος. Τις δραστηριότητες πλαισίωναν επίσης εθελοντές ακαδημαϊκοί, διοικητικό προσωπικό, φοιτητές και απόφοιτοι άλλων προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Frederick. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεχαστούν για λίγο και να αφεθούν στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και των παιχνιδιών.  

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από την εκδήλωση, το Πανεπιστήμιο είχε διοργανώσει συλλογή παιχνιδιών και παραμυθιών για τα παιδιά του Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας της Κοφίνου, τα οποία και παραδόθηκαν στα παιδιά την ημέρα της εκδήλωσης.

«Με τέτοιες εκδηλώσεις δεν προσφέρουμε μόνο σε αυτούς που είναι ο αρχικός σκοπός, σε αυτή την περίπτωση τα παιδιά του Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας της Κοφίνου, αλλά και στην Πανεπιστημιακή μας κοινότητα. Είμαι σίγουρη πως τέτοιες δραστηριότητες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις καρδιές όλων όσων συμμετείχαν με κάποιο τρόπο. Ο εθελοντισμός και η προσφορά στον συνάνθρωπό μας δεν διδάσκονται αλλά μπορούν να καλλιεργηθούν και να γίνουν τρόπος ζωής μέσα από τέτοιες δράσεις», ανέφερε η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick κα Νατάσσα Φρειδερίκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Frederick διατηρεί ενεργό δράση σε σχέση με τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση, συμπεριλαμβανομένων διεθνών συνεδρίων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκπόνησης μελετών και διοργάνωσης σεμιναρίων και διαλέξεων, έμπρακτης συμπαράστασης μέσω εθελοντικής εργασίας που προσφέρουν φοιτητές, καθώς και υποτροφιών που απονέμει το Πανεπιστήμιο σε πρόσφυγες και αιτούντες πολιτικό άσυλο. 

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι επίσης ένα από τα δέκα ιδρυτικά μέλη του παγκόσμιου δικτύου πανεπιστημίων "UN TOGETHER" που δημιουργήθηκε για την προώθηση της εκστρατείας για την προαγωγή του σεβασμού και της αξιοπρέπειας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και των διακρίσεων και έχει δεσμευτεί να προάγει τους στόχους της εκστρατείας μέσω δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της Κυπριακής Κοινωνίας για το θέμα αυτό.

Επιπρόσθετα, το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick ίδρυσε πρόσφατα Νομική «Κλινική», αποτελούμενη από φοιτητές του Τμήματος, με σκοπό την παροχή νομικών συμβουλών σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που διαμένουν στην Κύπρο. Πρόκειται για δράση των φοιτητών του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των καθηγητών του Τμήματός τους.

Sunday the 16th.

@2020 Frederick Institute of Technology | Privacy Policy