Πρώτη, Δεύτερη και Τρίτη θέση για φοιτητές του Frederick στον Διεθνή Διαγωνισμό Πληρωμάτων Ασθενοφόρων

Print

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Πληρωμάτων Ασθενοφόρων (Cyprus EMS Aphrodite Rally 2019) πραγματοποιήθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία στην περιοχή Πρωταρά, Παραλιμνίου και Δερύνειας. Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια βασισμένος σε διεθνή πρότυπα, διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επείγουσας και Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης και την Υπηρεσία Ασθενοφόρων Κύπρου. Η διοργάνωση του διαγωνισμού έχει ως στόχο την εκπαίδευση αλλά και την προβολή των εξαιρετικών υπηρεσιών προνοσοκομειακής φροντίδα υγείας της Κύπρου στη Διεθνή Κοινότητα.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν σε ξεχωριστές κατηγορίες ομάδες νοσηλευτών, διασωστών, ιατρών και φοιτητών. Διαγωνίσθηκαν μεταξύ άλλων ομάδες από την Κύπρο, την Τσεχία, την Πολωνία, την Αγγλία, την Αυστρία και την Ελλάδα.

Είναι η πέμπτη φορά που το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετέχει στον διαγωνισμό, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του την κατάκτηση της πρώτης θέσης στις τέσσερις προηγούμενες φορές. Φέτος, για πρώτη φορά εκτός από την ομάδα φοιτητών του προγράμματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick, έλαβαν μέρος και ομάδες φοιτητών του προγράμματος «Διασώστη- Πλήρωμα Ασθενοφόρου» του Frederick Institute of Technology.

Οι φοιτητές αμείφθηκαν για τους κόπους τους με τον καλύτερο τρόπο αφού οι ομάδες φοιτητών του προγράμματος «Διασώστη- Πλήρωμα Ασθενοφόρου» του Frederick Institute of Technology, κατέκτησαν την πρώτη και την τρίτη θέση στην κατηγορία φοιτητών. Η ομάδα φοιτητών του προγράμματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick, κατέκτησε τη δεύτερη θέση, ισοψηφώντας με την ομάδα των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ.

Η ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση αποτελείται από τους φοιτητές: Γεώργιο Μιχαήλ, Φίλιππο Μαλάη, Τηλέμαχο Λαέρτη και Αντώνη Στυλιανού. Οι φοιτητές της ομάδας που κατέκτησε την τρίτη θέση είναι o Ζηνόβιος Μιχαήλ, o Γεώργιος Ουζούνης, o Φειδίας Ιακωβίδης και ο Αντρέας Παπάς. Η ομάδα των φοιτητών του προγράμματος Νοσηλευτικής που κατέκτησε τη δεύτερη θέση αποτελείται από τους φοιτητές: Ανδρέα Νικολάου, Αγγελική Τζούβαλη, Αλέξανδρο Μπαφίτη, και Ηλιάνα Πογιατζή.

Ο διαγωνισμός προσέφερε σημαντικές εμπειρίες, αφού τα πληρώματα διαγωνίσθηκαν κάτω από δύσκολες και πραγματικές συνθήκες διάσωσης. Οι συμμετέχοντες διαγωνίσθηκαν σε δέκα διαφορετικά σενάρια με άτομα ως μοντέλα και εξοπλισμό που αφορά την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση. Οι ομάδες ανταποκρίθηκαν με ασθενοφόρα σε επείγοντα περιστατικά προσομοίωσης που αφορούν την αντιμετώπιση Τραυματιών, Επείγουσας Καρδιολογίας, Επείγουσας Παθολογίας και Διαχείρισης Μαζικών Απωλειών Υγείας, σε διαφορετικές τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή Αμμοχώστου και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με ένα και μοναδικό στόχο την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών.

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Frederick Institute of Technology, συγχαίρουν θερμά για την επιτυχία όλους τους φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής και του προγράμματος «Διασώστη- Πλήρωμα Ασθενοφόρου» που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, καθώς και τους καθηγητές τους για τη σωστή καθοδήγηση. Οι διακρίσεις που έλαβαν οι φοιτητές αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρει τόσο το Πανεπιστήμιο Frederick όσο και το Frederick Institute of Technology, αλλά και την αφοσίωση των φοιτητών στον στόχο τους.

2.JPG9.JPG1.jpg6.JPG7.JPG5.JPG4.JPG3.jpg10.JPG8.JPG

Sunday the 16th.

@2020 Frederick Institute of Technology | Privacy Policy